Navigácia

  • Svetový deň bez mobilného telefónu

    V dňoch od 6.2. 2024 – 13.2.2024 sme si spolu so žiakmi II. stupňa priblížili  Svetový deň bez mobilného telefónu, ktorý sa po prvýkrát oslavoval v roku 2001 a vznikol z iniciatívy francúzskeho spisovateľa Phila Marsoa, ktorý napísal román ,,bez mobilu“. Hlavnou myšlienkou bolo, aby sa ľudia zamysleli nad svojimi životmi pod vplyvom týchto komunikačných prostriedkoch a zabojovali proti nomofóbii, čo je úzkostná choroba spočívajúca v závislosti na svojom mobilnom telefóne. So žiakmi sme hovorili o pozitívach a negatívach používania mobilného telefónu a aké fyzické, psychické či sociálne ťažkosti spôsobuje nekontrolovateľne používanie mobilného telefónu a čo pomáha, keď nezdravo ,,visíme“ na mobile.

  • Zážitková hodina prírodovedy

    Dňa 7.2.2024 žiaci 3.C a 3.D triedy  absolvovali hodinu prírodovedy v učebni fyziky pod vedením Mgr. Flachbarta.  Pripravil si pre nás množstvo zábavných pokusov v súvislosti s témami HUSTOTA a OBJEM.  Najviac sa nám páčilo to, že sme si mohli pokusy vyskúšať. Hodina prírodovedy bola pre nás zážitkom, hravou formou sme získali nové vedomosti a zručnosti.    

  • Karneval

    Dňa 12.2.2024  sa uskutočnil na prvom stupni KARNEVAL, ktorým sme zakončili fašiangové obdobie. Žiaci v maskách, dobrá hudba, súťaže a skvelá nálada nás sprevádzali počas celého dopoludnia. Ocenili sme 10 najkrajších masiek, najlepšieho tanečníka aj tanečníčku,  nechýbala ani tombola. Ďakujeme predajni FRESH Medzev za sponzorstvo.

    Stretneme sa o rok!

  • Valentínska pošta

    14. február je deň, kedy sa oslavuje Svätý Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých zamilovaných, kedy si vyznávame lásku viac ako inokedy. Obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, či inými drobnosťami. Aj na našej škole sme si spríjemnili tento deň akciou „Valentínska pošta“. Žiaci mohli hádzať do pripravenej valentínskej schránky rôzne odkazy plné lásky a vďaky pre svojich spolužiakov, kamarátov či učiteľov. 

  • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

    🇩🇪 Dňa 15. februára 2024 sa na Gymnáziu Šrobárova v Košiciach konalo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku, v ktorom nás úspešne reprezentovali naši dvaja žiaci. Tobias Gedeon zo 7.D, úplný nováčik v tejto súťaži, sa prebojoval do ústnej časti súťaže v kategórii 1A, kde sa síce neumiestnil, ale nazbieral veľa cenných skúseností, ktoré určite zúročí v budúcnosti. Nesmierne nás potešil rokmi ostrieľaný súťažiaci – Michael Dolinský z 9.D. V kategórii 1B vybojoval úžasné 1. miesto a postup do celoslovenského kola 🥇 .

    Za úspešnú reprezentáciu chlapcom ďakujeme a Michaelovi posielame jasný odkaz: „Am 25. März 2024 drücken wir dir in Pressburg  ganz fest die Daumen!“ 🏫

  • PANCAKE DAY - 13.02.2024

    Kým na Slovensku v čase fašiangov rozvoniavajú šišky, v Anglicku sú to práve palacinky.

    „Palacinkový deň“ sa zvykne oslavovať v Anglicku už od dávnych čias. Na hodinách anglického jazyka sme sa v tento deň naučili nové informácie formou prezentácie aj diskusie, dokonca naši spolužiaci nám odprezentovali krásny plagát, prekvapivo, aj v nemeckom jazyku.

    A čo by to bol za deň, keby sme si nedali aj spomínané palacinky! Boli výborné a dodali nám energiu na dopoludňajšie školské povinnosti.

  • Vyučovanie v maskách

  • VŠETKOVEDKO

    Naši žiaci prvého stupňa sa opäť zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže VŠETKOVEDKO.

         Mali možnosť ukázať, čo všetko vedia o svete, dokázať svoje vedomosti, schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie a správny úsudok. Tí najlepší získali jedinečný titul NAJMÚDREJŠIEHO MEDZI NAJBYSTREJŠÍMI. 

    Srdečne blahoželáme. 

  • Obnovenie činnosti v krúžkoch

    Oznamujeme vám, že od pondelka 12.02.2024 bude činnosť v krúžkoch opäť obnovená.

     

    Mgr. Marek Kaleta - riaditeľ školy

  • Zrušená činnosť v krúžkoch

    Milí žiaci, vážení zákonní zástupcovia žiakov!

    Vzhľadom na stále zvýšenú chorobnosť žiakov v škole je činnosť v krúžkoch pozastavená od 01.02.2024              do odvolania.

    Ďakujeme za pochopenie!

    Mgr. Marek Kaleta - riadoteľ školy

  • Riaditeľské voľno z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov

    Milí kolegovia, kolegyne, žiaci a zákonní zástupcovia žiakov!

    Po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Vám riaditeľ školy oznamuje, že z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov v ostatných dňoch, bude škola zatvorená, a to od zajtra (27.01.2024) do stredy (31.01.2024, vrátane). Vyučovanie začne vo štvrtok 01.02.2024, kedy budú žiakom rozdané aj výpisy polročného hodnotenia!

    Mgr. Marek Kaleta - riaditeľ ZŠ - GRS v Medzeve
     

  • Vianočná diskotéka

    Žiaci 8.- 9. ročníka mali za sebou náročný týždeň, keďže pripravovali „Vianočný výpredaj“, väčšina z nich sa zúčastnila futbalového turnaja, no a ešte na záver zvládli pripraviť aj diskotéku pre II. stupeň, ktorá sa konala 21.12. 2023 v telocvični. Postarali sa o program a atmosféru, ktorá bola jedinečná. STE  SUPER!

  • Vianočný výpredaj

    Predvianočné obdobie sme ukončili tradične, a to zorganizovaním „Vianočného výpredaja“. Každým rokom nám pribúda viac a viac vyzbieraných vecí, čo nás veľmi teší. Najväčšiu radosť však máme zo sumy, ktorú posielame na účet Spoločnosti detskej onkológie v Košiciach, ktorá sa každoročne zvyšuje. Tento rok sa nám podarilo odoslať 2100,0 Eur. Bez Vás všetkých, ktorí prispievate a podporujete túto akciu by sme to nedokázali, preto Vám posielame veľké ĎAKUJEME.

  • Futbalový turnaj

    Pred Vianocami sa nám podarilo zorganizovať futbalový turnaj pre žiakov II. stupňa. Cieľom bolo stráviť predpoludnie v telocvični a zahrať si futbal. Žiaci mali za úlohu vyskladať si družstvo zo žiakov z rôznych tried tak, aby bolo na turnaji úspešné a pokúsi sa získať medailu. Podarilo sa vytvoriť sedem tímov, ktoré odohrali zápasy v dvoch kategóriách.  Niektorí boli spokojní viac, iní menej, no cieľ sa nám podarilo naplniť. Ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme.

  • Minihádzaná

    18.12. 2023 sme sa zúčastnili 2. kola minihádzanárskej ligy. Tentokrát sa nám podarilo všetky zápasy vyhrať a získali sme 1. miesto. Ďakujeme a blahoželáme.

  • Poďakovanie a ocenenie

  • Krásne Vianoce

  • ,,Vianočný čas, keď zrazu všetko má význam keď dávať radosť je výhra pre všetkých okolo nás...''

    My sme radosť rozdali babičkám a deduškom v DOS Grunt aj Šugov. A bolo nás naozaj veľmi veľa.

  • Čas vianočný, čas sviatočný...

    V tomto najkrajšom období v roku žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka predviedli literárne pásmo , v ktorom predstavili, ako ľudia žili,  prečo a ako vznikol advent, prečo sa zapaľujú štyri adventné sviece .Akú symboliku v sebe skrývajú tradície na Katarínu, Ondreja či Barboru...prečo Mikuláš nosí dobrým deťom darčeky a ako ľudia verili poverám .

    Ďalším sviatkom je sviatok Sv. Lucie , ktorý sa postupne  vytratil z nášho povedomia , hoci  v minulosti bol najmagickejším sviatkom v roku. Vymetanie kútov v domoch a hospodárstve husacími perami, ochranné krížiky na čelo , zhotovovanie Lucijného stolčeka bez použitia klincov a iné zvyky.To všetko predstavili hovoreným slovom a zaklínaním žiaci 7.C, 8.C a 8.D triedy.

    S týmto pásmom potešili účinkujúci všetky triedy našej školy, pedagogických i nepedagogických zamestnancov.  Ich kroky smerovali i do historickej sály mesta Medzev k p. primátorovi  a zamestnancom mesta a napokon potešili svojím vystúpením tých skôr narodených v DOS v Grunte.

    Ďakujeme všetkým účinkujúcim a zúčastneným za spoločne strávené chvíle a jedinečný predvianočný čas. Všetkým prajeme šťastné a veselé Vianoce!

    Jutta Kaletová a Ivana Jankuvová

  • Projekt: Podpora výučby materinského jazyka národnostnej menšiny 2023

    Téma: NIKOLAUS

     

    Do tohto projektu sa zapojili triedy 3.C, 3.D a 5.D. Počas mesiacov október a november prebiehali na hodinách jazyka národnostnej menšiny aktivity spojené s témou „Mikuláš.“ Žiaci nadobúdali novú a rozširovali si už osvojenú slovnú zásobu z nemeckého jazyka. Na hodinách nemeckého jazyka (jazyka národnostnej menšiny - JNM) vyrábali plagáty, Mikuláša s popisom (časti tela, oblečenie), pomocou koláže vytvárali a popisovali mikulášske balíčky. A čo by to boli za Vianoce, keby si tiež nevyskúšali perníkový koláč. Pri vôni škorice a počúvaní vianočných piesní sa našim žiakom hneď ľahšie učilo! Na hodinách taktiež nacvičovali básne, piesne a osvojovali si jednotlivé repliky z krátkeho vianočného predstavenia v nemeckom jazyku.

     Vrcholom celej ich aj našej spoločnej práce bolo vystúpenie v spolupráci s Karpatsko-nemeckým spolkom, ktoré sa uskutočnilo 8. decembra 2023 na historickej sále v Medzeve. Na tomto predstavení predviedli nielen piesne a divadlo v nemeckom jazyku, ale aj kulisy, ktoré si žiaci vlastnoručne na hodinách vyrobili.

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Grundschule Medzev
    Štóska 183
    044 25 Medzev
  • +421 902 913 752 riaditeľ
    email riaditeľa:
    zsriaditel.medzev@gmail.com

    +421 903 287 961 zástupca riaditeľa školy
    +421 902 913 750 účtovník školy
    +421 902 913 751 školská jedáleň - vedúca
    +421 910 918 302 školská jedáleň - kuchyňa

Fotogaléria