Navigácia

  • Zápis do 1.ročníka

    Dňa 10 a 11.4.2024  sa v našej škole uskutočnil zápis žiakov do 1. ročníka.

    S budúcimi prvákmi sa vidíme v septembri. Už teraz sa tešíme. 

    Ponúkame Vám zopár fotografií z tohto dňa .

  • Anglicko-slovenské predstavenie DICK WHITTINGTON AND HIS CAT

    Dňa 16.04.2024 sa žiaci našej školy (5. a 6. ročníka) zúčastnili divadelného predstavenia v Moldave nad Bodvou, ktoré organizovalo Divadelné centrum z Martina.

    Mnohí z nás nepoznajú tradičný príbeh o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stal starostom Londýna. Spracovanie príbehu bolo tvorené jednoduchými frázami v anglickom jazyku a spolu s veselými pesničkami boli kľúčom k pochopeniu príbehu. Medzi jednotlivými dejstvami odznelo dokonca resumé v slovenskom jazyku, aby príbehu porozumeli všetci žiaci.

    Dúfame, že aj budúci školský rok nám bude umožnené mať jedinečný umelecký zážitok z divadelnej rozprávky či príbehu v cudzom jazyku.

  • Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,
     

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

    Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

    Košice – OC Aupark,

    Martin – OC Galéria

    Banská Bystrica – OC Európa

     

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

  • BEH VÍŤAZSTVA

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Dejepisná exkurzia – Osvienčim

              Dňa 12. 4. 2024 sa žiaci  7. – 9. ročníka zúčastnili exkurzie do koncentračného tábora v Osvienčime. Cesta bola dlhá, ale naši  žiaci ju zvládli bez problémov. Prehliadku sme začali v Osvienčime (Auschwitz I.). Po bezpečnostnej prehliadke sme si vyzdvihli vysielačky, naladili sme frekvenciu nášho sprievodcu a prehliadka sa začala. Prehliadka koncentračného tábora, symbolu utrpenia a smrti nevinných obetí, bola dlhá, náročná. Pri pohľade na dôkazy o utrpení ľudí, nezmyselného vraždenia  bolo  mnohým  ťažko.  Kládli si otázky –  Prečo tá hrôza? Ako to mohli ľudia urobiť druhým, len preto, že sú  príslušníkmi iného národa, iného náboženstva, iného presvedčenia? Boli to otázky, ktoré si určite kládli spolu s nami mladí aj starší, príslušníci iných národov, ktorých  sme počas prehliadky stretávali. Z Osvienčimu sme sa potom presunuli o 3 km ďalej do Birkenau (Auschwitz II.)

              Azda najviac nás dojalo rozprávanie o selekcii väzňov a o vraždení v plynových komorách. Videli sme videli baraky, v ktorých väzni žili v nedôstojných a ponižujúcich podmienkach. Tento tábor bol dvakrát väčší ako Osvienčim a páchali sa tu na ľuďoch ukrutnosti. Rozloha tohto smutného miesta je neuveriteľných 175 hektárov. Tento tábor sa podarilo Nemcom skoro úplne zničiť predtým, ako boli vytlačení Červenou armádou.

              Zážitky z koncentračného tábora  je veľmi ťažké opísať, treba sa tam jednoducho poprechádzať a zažiť atmosféru tohto miesta, kde sa páchali neľudské zločiny, kde trpeli deti aj starci, kde prišlo o život viac ako 1,5 mil. ľudí.

              Žiaci sa o koncentračných táboroch, o holokauste učia na vyučovacích hodinách.  Prvý raz sa však stretli s jeho následkami  takto priamo. Dúfame, že  sa stanú tými, ktorí budú hlásať  potrebu mierových riešení  všetkých konfliktov a budú  zástancami boja proti  fašizmu, neofašizmu i rasizmu.

              Dnes ich už k tomu  zaväzuje aj táto  návšteva  koncentračného  tábora  v Osvienčime.

     

                                                                                               Mgr. Mária Krešáková

  • Okresné kolo Pytagoriády

    V dňoch 9.4  a 10.4. 2024 sa konalo okresné kolo Pytagoriády v Košiciach. V súťaži okrem správnosti riešenia matematických úloh rozhoduje aj čas. V tomto ročníku súťaže sa podarilo našim žiakom úspešne reprezentovať našu školu a obsadili krásne miesta. V každej kategórii bol vysoký počet riešiteľov. Úspešnou riešiteľkou v kategórii P3 je Stela Jalčová.

    Kategória P4 – Tobiáš Jeleň – 3 .miesto

    Kategória P7 – Michal Amadeus Meister -  2 . miesto

    Kategória P8 – Romana Halásová – 3 . miesto

    Srdečne blahoželáme!

  • Skrátené vyučovanie

    Oznamujeme všetkým, že v pondelok 15.04.2024 bude z dôvodu školenia učiteľov skrátené vyučovanie, a to nasledovne:

    2. stupeň - žiaci končia po 4.VH (teda o 11:40 hod.)
    1. stupeň - žiaci končia počas 5.VH (teda od 12:00 hod. do 12:35 hod.)

    ŠKD je v prevádzke v normálnom režime.

    Ďakujeme za pochopenie!

    Vedenie ZŠ - GRS v Medzeve

  • Florbalový turnaj

    Dňa 04.04. 2024 sme sa zúčastnili florbalového turnaja žiakov 3.-4. ročníka v Bohdanovciach. Turnaja sa zúčastnilo 6 škôl. Naši chlapci (Adam Šebest, Jakub Fabian, Oliver Tomásch, Tobias Schmotzer, Dávid Kožiarik a Marko Kokles) odohrali 4 zápasy, ktoré aj vyhrali a obsadili 1. miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme.

  • NEPOVINNÁ LITERATÚRA S LUKÁŠOM LATINÁKOM

    Obľúbený slovenský herec Lukáš Latinák počas viac než jednej hodiny priblížil našim žiakom a učiteľom čarovný svet poézie, ktorý možno v dnešnej digitálnej a modernej dobe nie je žiakom až taký blízky.

                Lukáš Latinák  si za posledné roky vytvoril a prepracoval prednášku určenú žiakom , ktorá sa venuje literatúre, histórii i poézii.

    Vystúpenie malo svojskú humornú a vážnu stránku, bolo obohatené umeleckým prednesom, ukážkami a následnou analýzou významných slovenských literárnych diel.

    Celú  atmosféru a jedinečný herecký i umelecký prejav Lukáša Latináka, sympatického a obľúbeného herca a glosátora, dotváral kolorit historickej sály v Medzeve.

    Ďakujeme za umelecký zážitok!

     

    22. marca 2024                                  Jutta Kaletová a Ivana Jankuvová

  • Nádherný úspech

    Dva dni pred oslavami dňa všetkých učiteľov sme nečakane dostali nádherný darček od nášho deviataka Michaela Dolinského. V celoslovenskom kole Olympiády v nemeckom jazyku, ktoré sa uskutočnilo dňa 25.03.2024 v Bratislave, sa mu podarilo dosiahnuť historický úspech v podobe 1. miesta v kategórii 1B (žiaci 8. a 9. ročníka). Zúročil všetky nadobudnuté skúsenosti z predchádzajúcich rokov, kedy nás úspešne reprezentoval v okresných aj krajských kolách tejto súťaže a postup mu vždy unikol iba o vlások. Veríme, že pre neho to bol jedinečný zážitok, keď počul svoje meno pri slávnostnom vyhlásení 1.miesta,  a to priamo v úžasnej atmosfére Zrkadlovej siene Primaciálneho paláca.

     

    Ďakujeme a srdečne blahoželáme!!!

  • Skrátené vyučovanie 27.03.2024

    Milí žiaci, vážení zákonní zástupcovia žiakov!

    Oznamujeme vám, že dňa 27.03.2024 (budúca streda) budú mať všetci žiaci skrátené vyučovanie pri príležitosti Dňa učiteľov, ktorý organizuje Mestský úrad v Medzeve. Žiaci budú končiť po 4.VH (teda po 11:40 hod.) podľa harmonogramu stanoveného školskou jedálňou, a to tak, aby všetci stihli obed do 12:30 hod.

    Zároveň vás upozorňujeme, že aj ŠKD bude v prevádzke maximálne do 12:30 hod.!

    Ďakujeme za pochopenie!

    Vedenie ZŠ - GRS v Medzeve

  • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

    V dňoch 21.3 a 22.3.2024 sa konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v  Zuzkinom parku v Košiciach.

    Súťaž je každoročne obsadená  veľkým počtom nadaných mladých recitátorov. V tomto roku  ukázali  svoj talent a nadanie žiaci našej školy.

    Klárka Gedeonová z 3.D získala   mimoriadny úspech - krásne 

    1. miesto  a postupuje do regionálneho kola.

    Tobiáš Jeleň získal vo veľkej konkurencii čestné uznanie poroty.

    Našim žiakom a pani učiteľkám, ktoré ich pripravovali  patrí veľká pochvala a ešte väčšie poďakovanie za ich prácu.

    A držíme palce v regionálnom kole.

  • Hviezdoslavov Kubín 2024 - školské kolo

    V tomto školskom roku  recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín oslavuje jubilejné 70.výročie.Aj na našej škole prebehlo školské kolo v 1.kategórii  poézie a prózy.Celkovo sa zúčastnilo  16 žiakov, ktorým patrí pochvala za ich záujem o prednes a krásny umelecký zážitok.

     

    Výsledky 

    próza:  1.miesto       Klára Gedeonová 3.C

                  2.miesto       Jonas Gedeon 3.D

                  3.miesto       Alexandra Demková  3.D

    poézia : 1.miesto       Tobiáš Jeleň 4.D

                  2.miesto       Gabriel Gaboš   2.D

                  3.miesto       Saskia Majcherová  3.D

    Víťazom srdečne blahoželáme :-)

  • 22.marec – Svetový deň vody

    Pri príležitosti Svetového dňa vody absolvovali tretiaci prehliadku Čistiarne odpadových vôd v Medzeve. Žiaci videli aký náročný je technologický proces čistenia vody. Ďakujeme za podrobný výklad Ing. Martine Schäffer a kolektívu pracovníkov ČOV.

  • Svetový deň Downovho syndrómu

    21.3. si pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Aj my sme sa zapojili do "Ponožkovej výzvy" a na podporu ľudí s Downovým syndrómom si obuli rôzne ponožky. Pretože byť odlišný je normálne.

  • Celoslovenský čitateľský maratón "Čitajme si..."

    21.marca 2024 sa naša škola zúčastnila Celoslovenského detského čitateľského maratónu ,,Čítajme si...". Spolu čítalo 340 žiakov a učiteľov.Linka detskej istoty organizuje už 15. ročník tohto podujatia, ktorý je tento rok realizovaný s významnou podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky.

  • Zápis 2024

  • Zápis na školský rok 2024/2025


    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia!

    Oznamujeme vám, že v dňoch 10.4. a 11.4.2024 sa uskutoční zápis do prvého ročníka.

    Zápis 10.4.2024 je pre MŠ na Mariánskom námestí v čase od 13.00 hod, v priestoroch Základnej školy Grundschule Medzev.

    Zápis 11.4.2024 je pre MŠ na Kováčskej ulici v čase od 13.00 hod, v priestoroch Materskej školy na Kováčskej ulici.

    Na webovej stránke našej školy je už možnosť vypísania elektronickej prihlášky (vyplniť a odoslať).

    K zápisu je potrebné si pripraviť: rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonných zástupcov, 20,-eur na balík písaniek pre prváka a prvú knihu.

  • Bylinkové čaje

    Varenie bylinkových čajov sa stalo na našej škole  príjemnou tradíciou, ktorá patrí k zimnému obdobiu. Každoročne sa na ich príprave podieľajú aj  žiaci, ktorí roznášajú   teplé nápoje do tried. Čajíky prispievajú k posilneniu zdravia a po škole sa roznáša príjemná vôňa bylín.

    Tento rok sme varili čaje najmä z bylín mäty, medovky, materinej dúšky,lipy,bazy čiernej.Veľké množstvo  sušených bylín priniesli pani učiteľky a žiaci. Tento rok sme prvýkrát varili čaj z bylín, ktoré sme zbierali v našom bylinkovom záhone.

    Veríme, že čajíky všetkým chutili a už sa tešíme na budúci rok.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Grundschule Medzev
    Štóska 183
    044 25 Medzev
  • +421 902 913 752 riaditeľ
    email riaditeľa:
    zsriaditel.medzev@gmail.com

    +421 903 287 961 zástupca riaditeľa školy
    +421 902 913 750 účtovník školy
    +421 902 913 751 školská jedáleň - vedúca
    +421 910 918 302 školská jedáleň - kuchyňa

Fotogaléria